FőoldalGyártósorÚj fejlesztések a Yamahától a productronicán
2015. október 02., péntek ::

Új fejlesztések a Yamahától a productronicán

Gyorsabban befűzhető alkatrészadagolók, újabb optikai- és röntgenvizsgálati lehetőségek, gyártóberendezések közötti visszacsatolás plusz a korszerűbb robotikai megoldások, mind-mind a Yamaha automatizálási megoldásainak egy magasabb szintjét demonstrálják. Ezek mind megtekinthetőek a productronica 2015 kiállítás A3 csarnok 323-as kiállítói standján

A Yamaha Motor Intelligent Machines a müncheni productronica 2015 kiállítás A3-as csarnok 323-as kiállítói standján lesz megtalálható. Ezen a kiállításon reflektorfénybe kerülnek a Yamaha felületszerelési beültető berendezések által biztosítható kiemelkedő termelékenységi és minőségi megoldások, az újabb fejlesztésű - a Yamaha beültetőgépeivel kommunikáló - AOI, az innovatív alkatrészadagolók és a legújabb stencilnyomtató, alkatrészbeültető és vizsgáló platformok. Amennyiben ezen gyártóberendezések komplett gyártósorként kerülnek alkalmazásra, akkor újabb dimenziók nyílnak meg a gépek közötti kommunikáció, visszacsatolás révén.

A fenti berendezéseken túlmenően, a kiállításon először a Yamaha bemutatja a robotikai megoldásait is. Ezen berendezések teljes mértékben megfelelnek az elektronikai összeszerelés automatizálással szemben elvárt korszerű programozhatósági elvárásoknak és az Ipar 4.0 előírásoknak is.

A productronicán bemutatásra kerülnek az új 2D-s és 3D-s 5 megapixeles kamerával, széles látómezővel rendelkező optikai ellenőrző berendezések, melyek a műszaki paramétereik mellett a könnyű kezelhetőségük, gyorsaságuk és pontosságuk révén kiemelkednek a konkurens termékek közül. Az új fejlesztésű, egyedi megoldásokkal rendelkező többtengelyes 12 megapixeles 3D YSi-V vizsgáló berendezés képes más vizsgáló berendezések által nem detektálható hibákat kiszűrni, rendelkezik hajszálpontos lézeres magasság és egysíkúság mérési lehetőségekkel, melyek révén alkatrészlábak és alsóoldali kivezetések ellenőrizhetőek.

Szintén ezen a kiállításon debütál a Yamaha legújabb alkatrészadagolója, amely feleslegessé teszi az időt rabló alkatrészbefűzéssel járó műanyagszalag visszafűzési műveletet. Ehelyett elég csak a levágott alkatrészszalagot behelyezni az adagolóba, továbbá a műanyag fedőszalag visszafűzésének mellőzése révén eliminálható az azzal járó elektrosztatikus feltöltődés és szennyeződés veszélye, miközben az alkatrészek a megfelelő pozícióban maradnak a szalagban.

A kiállítási standon egy szinte komplett gyártósor lesz kiállítva, mely egy YCP10 stencilnyomtatóból, két YSM20 – 90 000 alkatrész/h beültetési gyorsasággal rendelkező - alkatrészbeültetőkből és egy YSi-V optikai ellenőrző berendezésből fog állni. Ezek révén a Yamaha „Total Line Solution" (Teljes gyártósori megoldás) koncepciója bemutatásra fog kerülni. Ez a koncepció magában foglalja a berendezések közötti kommunikációt, a közöttük történő azonnali információ visszacsatolást és a gyártósori adatok szinte valós időben történő mobiltelefonra is küldhető lehetőségeket is.

A látogatók a Yamaha kiállítási standján a gyártósoron kívül megtekinthetnek egy csúcskategóriás YSP stencilnyomtatót, egy kiemelkedően gyors Sigma G5S beültetőt, egy YSi-X nagypontosságú, alacsony dózisú laminográfiás 3D röntgenberendezést, egy YSD forraszpaszta és ragasztóanyag diszpenzert, illetve egy középkategóriás, flexibilis 20 000 alkatrész/h beültetési gyorsasággal rendelkező YS12F beültető gépet is.

Az elektronikai összeszerelési folyamatok automatizálási megoldásai a YAMAHA-tól:

Az ipari automatizálási területen a YAMAHA világszínvonalú robotikai divíziója az egyik legszélesebb portfólióval rendelkező gyártó. A Yamaha egy új és izgalmas kísérletként itt debütáltatja néhány, kifejezetten az elektronikai összeszerelésre optimalizált robotikai megoldását is, melyek a flexibilitásuk és gyorsaságuk révén helyet követelnek az elektronikai összeszerelési folyamatokban. A kiállítási standon a Yamaha szakértői számos bemutatót fognak tartani ezen robotikai megoldásokról, hogy megmutassák a különböző OEM és CEM vállalatoknak a robotika alkalmazása által biztosítható új minőségi és termelékenységi dimenziókat.

A Yamaha minden érdeklődőt sok szeretettel vár a productronica 2015 kiállítás A3 csarnok 323 kiállítói standján, 2015 november 10-13-a között.

A Yamaha Motor IM honlapja

A magyarországi forgalmazó ELAS Kft. honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény